Thursday, June 14, 2012

.: berakhir . . . :.

salam sayang dan selamat malam semua !  : )

waaahh ! berakhir sudah semester 6. hanya tinggal 2 semester lagi untuk menamatkan "degree" ku, InshaAllah. Amin. semakin lama, semakin besar tanggungjawab sebagai seorang mahasiswa terutamanya yang bakal jadi pendidik. : ) jangan mudah putus asa, mengeluh dan cepat mengalah adalah kunci kejayaan seseorang dan patut ak genggam sampai bila-bila.

sem 7 aku mulai mengajar. semoga Allah permudahkan segala urusan aku di sana, InshaAllah, Amin. ya Allah. janganlah biar aku lalai dan alpa denganMu ya Allah. sesungguhnya kepada Engkau sahajalah aku mengadu segala-galanya. InshaAllah, Amin. : )

sebelum melangkah "wanna be a great teacher for the students", pelbagai persiapan perlu ada. bukan sahaja dari segi barangan, malah turut juga bersiap sedia dari segi fizikal dan mental. semoga sumenya berjalan dengan lancar. itulah yang diharapkan oleh diriku selalu. 

semua kepahitan dan kesakitan yang pernah ku alami sepanjang semester 6 dilupakan sedikit demi sedikit. hanya kenangan yang terindah yang menarik sahaja perlu bersemadi di dalam diri dan sanubari ini agar perasaan dendam tidak kesumat di dalam hati. InshaAllah, Amin. : )

ditujukan khas buat kawan-kawanku di upsi : 


terima kasih kerana sudi membaca

0 00 ♥ menerima kasih ♥:

Post a Comment

komen yep ! :)